Nieuws
Posted in

Korting op uw ING pakketkosten bij minder geldopnames

Posted in

Klanten van ING die gebruik maken van een Oranje pakket kunnen vanaf 1 Oktober ervoor kiezen om een korting op de betaalrekeningkosten te ontvangen als zij minder vaak gebruik maken van geldopnames uit de muur.

Als klanten kiezen voor de korting dan word er maandelijks €1.25 aan pakketkosten in rekening gebracht i.p.v €1.55. Dit is een korting op jaarbasis van €3.60. Echter, als u gekozen heeft voor deze korting dan zal ING voor elke geldopname een bedrag van €0.80 in rekening gaan brengen. Als u vaker geld opneemt dan 5 maal per jaar, dan bent u goedkoper uit als u deze korting laat lopen.

Vanwaar deze Korting ?

Het opnemen van contant geld is een service die de banken leveren aan consumenten. In vergelijking met Pinnen is betalen met contant geld een dure manier van afrekenen. ING geeft aan dat consumenten steeds vaker met de pinpas betalen en dat de vraag naar contact geld afneemt. Als meer klanten zouden overstappen naar het betalen met de bankpas dan zal dit ook aanzienlijk schelen in de kosten die banken moet maken voor het beschikbaar houden van contant geld in bijvoorbeeld geldautomaten.

De ING geeft aan dat de inkomende datastroom van informatie geen reden is om consumenten te verleiden meer te betalen met de Bankpas.

Zullen andere banken snel volgen ?

Een woordvoerder van de Rabobank laat weten dat een plan voor een gelijkwaardige constructie momenteel niet op de tekentafel ligt. Zij geven echter wel aan dat dit een Trend is die ook zij herkennen.

‘Wij variëren in de kosten door verschillen aan te bieden in bijvoorbeeld het aantal bankpasjes, creditcard of het ontvangen van bankafschriften. Andere manieren om hier in te variëren worden door ons onderzocht.’ – Rabobank

ABN AMRO en de Volksbank hebben laten weten er momenteel geen concrete plannen in de maak zijn voor het aanbieden van een Pakketkorting in ruil voor minder contante geldopnames.

Join the conversation

Winkelmand 0
RECENTLY VIEWED 0
Hoofdmenu

Keurenplein 41
1069 CD Amsterdam
Box D925