Nieuws
Posted in

Achteraf betalen in de Retailwinkel

klarna-hm-betaal-later-
Posted in

Het is voor klanten van de H&M binnenkort mogelijk producten aan te schaffen die vervolgens binnen 2 weken pas betaald hoeven te worden. Deze trend is al langer zichtbaar in de online e-commerce wereld waar dit erg populair is gebleken.

Bedenktijd

Nederland is een afrekenmethode rijker. Consumenten kunnen de de fysieke winkel producten aanschaffen die vervolgens pas over 2 weken betaald hoeven te worden. Er is een bedenktijd van twee weken waarin de consument zonder opgave van reden het product kan retourneren. Deze betaalmethode is bij veel mensen al bekend die geregeld online aankopen doen. Nu is de H&M dus de eerste fysieke winkel die achteraf betalen onder de naam “buy now, pay later”  in de praktijk zal gaan brengen.

Europese implementatie

Klanten de van deze dienst gebruik willen maken dienen zich eerst te registeren aan de kassa of in de winkel. Na aankoop van de producten heeft de consument 14 dagen de tijd om dit eventueel te retourneren. Met deze extra service is de winkelketen van mening dat de conversie verhoogd kan worden terwijl ze de garantie behouden dat de consument ook daadwerkelijk afrekent. Het zweedse fintech bedrijf Klarna zal garant staan voor de technische en financiële afwikkeling.

Retailexperts geloven unaniem dat deze betaalmethode binnenkort in veel winkels te vinden zal zijn. Het betaallandschap veranderd snel en nieuwe initiatieven zoals deze worden naar verwachting snel geadopteerd door andere ketens. Consumentenorganisaties kijken echter met een andere bril naar dit fenomeen. Zij verwachten dan ook dat consumenten eerder verleid zullen worden tot het doen van grotere aankopen die zij eigenlijk niet kunnen veroorloven.

Wat als een klant niet betaalt?

Een reële vraag is wat een winkelketen doet als er producten worden geleverd die ook na de betaaltermijn van 14 dagen nog niet zijn afgerekend. Ten eerste voert Klarna altijd risicochecks uit alvorens iemand gebruik kan maken van de Achteraf betalen optie. Deze procedure verloopt razendsnel maar als deze succesvol voltooit is dan gelden er dezelfde regels als bij online bestellingen. Allereerst zal er een betalingsherinnering worden gestuurd zonder bijkomende kosten. Word er ook aan deze herinnering geen gehoor gegeven dan volgt er een aanmaning inclusief de wettelijke aanmaningskosten. De laatste stap zal het inschakelen van een incasso bureau zijn.

Join the conversation

Winkelmand 0
RECENTLY VIEWED 6
Hoofdmenu

Keurenplein 41
1069 CD Amsterdam
Box D925