Nieuws
Posted in

Hoe veilig is betalen met je Mobiel ?

betalen-met-je-smartphone
Posted in

Afrekenen met een Android toestel is enige tijd mogelijk. Je ziet het in reclamespotjes van banken of in gewoon in je lokale supermarkt. Het gaat snel, het is makkelijk en helemaal van deze tijd. U betaald gemakkelijk in winkels of restaurants en het gebruik van een pinpas is niet nodig. Wilt u ook betalen met uw telefoon ? Wij leggen uit hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe veilig is betalen met je Mobiel ?

Contactloos betalen is mogelijk door middel van een NFC-chip die verwerkt is in de telefoon. Dit kan overigens ook een Smartwatch of ander soort Wearable zijn zoals een ring. Met de NFC chip is het mogelijk om betalingen te maken wanneer de telefoon of bankpas dicht bij een betaalautomaat gehouden worden. De maximale afstand tussen de betaalautomaat en uw NFC pas is ongeveer 5-10 cm.

In een vrij korte periode is het contactloos betalen immens populair geworden. Het is makkelijk, veilig en stukken sneller dan het betalen met contant geld en hiernaast even veilig als het gebruik van een pinpas met pincode. Zo is de NFC techniek onder andere toegepast in de OV-chipkaart.

Is mijn Android telefoon geschikt voor contactloos betalen ?

Vaak is deze informatie duidelijk te vinden in de handleiding van uw telefoon. Uiteraard is dit ook bekend in de winkel en via de site van de fabrikant. Vaak is deze informatie ook in uw eigen telefoon te vinden.

  • Ga naar Instellingen.
  • Druk op Draadloos en netwerken.
  • Als u een optie met NFC ziet dan weet u dat er een NFC chip aanwezig is.
  • Klik op NFC.
  • Controleer of de optie is geactiveerd in het menu.

Als u betalingen wilt maken die een hogere liggen dan de €25 grens dan zult u altijd een pincode moeten invoeren. Dit is ook het geval als u meerdere kleine bedragen heeft gedaan die de €50 overstijgen.

nfc betalen ingenico

Ondernemer en contactloos betalen

Als u als ondernemer contactloze betalingen wilt accepteren dan dient u allereerst te beschikken over een contactloze pinpad. Momenteel zijn vrijwel alle betaalautomaten al geschikt voor contactloos betalen. Bij de oudere Verifone modellen zoals de Vx810 en SC5000 was dit nog niet mogelijk. Echter, door het verloop van de betaalautomaat certificering voor veel modellen krijgt u tegenwoordig altijd een betaalautomaat voorzien van NFC als u een nieuw contract aangaat.

Als u een mobiele Verifone Vx680 betaalautomaat aanschaft dan is deze dus direct geschikt voor het accepteren van QR codes en contactloze betalingen. Bij de pinautomaten van Worldline is het accepteren contactloze betalingen mogelijk. Betalen met een QR-code helaas nog niet.

Join the conversation

Winkelmand 0
RECENTLY VIEWED 0
Hoofdmenu

Keurenplein 41
1069 CD Amsterdam
Box D925