Nieuws
Posted in

Online betalen wordt straks moeilijker. (maar veiliger)

online-betalen-wordt-lastiger
Posted in

Het Financieel Dagblad schrijft dat online betalen in de nabije toekomst een stuk ingewikkelder zal verlopen. De Europese unie heeft namelijk bepaald dat consumenten voor elke transactie boven de €30 nadrukkelijk toestemming moeten geven.

Het is nu nog mogelijk om online te betalen door een driecijferige beveiligingscode in te voeren (cvc code) of door op “OK” te drukken. Met de komst van de recentelijk geintroduceerde PSD2 betaalrichtlijn gaat dit dus veranderen. Binnenkort zal er gebruik gemaakt worden van een tweetrapsraket: een combinatie van iets wat u bezit (bankpas/telefoon) en iets wat je weet of bent. Bijvoorbeeld een pincode of vingerafdruk.

Tweetrapsverificatie

Online betalingen zoals Ideal gaan al jaren via een tweetrapsverificatie. Een tweetrapsverificatie is een extra beveiligingsmethode die noodzakelijk is alvorens er online afgerekend kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een telefoon of betaalreader zijn. Op deze manier hebben kwaadwillenden aan alleen een gebruikersnaam of een inlogcode niet genoeg. Het bied extra veiligheid en helpt fraude en diefstal te voorkomen.

Join the conversation

Winkelmand 0
RECENTLY VIEWED 0
Hoofdmenu

Keurenplein 41
1069 CD Amsterdam
Box D925