Nieuws
Posted in

Aantal pinbetalingen blijf stijgen

Posted in

Pinnen wederom populairder

Opnieuw hebben Nederlanders het afgelopen jaar meer vaker betaald met de pinpas dan met contant geld. Dit is mede te danken aan de goede betaalinfrastructuur die we in Nederland hebben en online campagnes zoals Klein bedrag pinnen mag.

Consumenten betaalden afgelopen jaar in 37% van de gevallen met cash geld. Dit meld Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland na een recent onderzoek. In 2017 stond het percentage nog op 41%. Het aantal pinbetalingen nam met ruim 400 miljoen stuks toe naar maar liefst 4,3 miljard transacties.

De grootste stijging was merkbaar voor betalingen onder de €5. Waar we vroeger voornamelijk met de bankkaart betaalden voor grotere uitgaven doe we dit tegenwoordig ook voor kleine bedragen van €1 of €2.

Voorheen betaalden we voornamelijk per pin in Retailwinkels of aan de pomp, maar tegenwoordig betalen we ook op de Markt, bij bezorgers aan huis of in het Cafe. Wat betreft contactloos betalen zijn ouderen boven de 75 jaar bezig met het maken van een inhaalslag. Deze groep hebben afgelopen jaar in 17% van de gevallen betaald middels contactloos betalen. Het aandeel in het voorgaande jaar betrof 8%.

Join the conversation

Winkelmand 0
RECENTLY VIEWED 0
Hoofdmenu

Keurenplein 41
1069 CD Amsterdam
Box D925